mandag den 22. april 2013

Fisketur i børnehøjde

Som mange andre er jeg også ramt af skolelockouten. Min søn Oscar blev sidste uge passet hos sin skolekammerat Axel. Denne uge er jeg så heldig at have begge drengene et par dage.
Vejret tegnede til at blive roligt. Vi havde en masse børsteorm til overs fra sidste tur. Morten var frisk på at give en hånd med, så kl. 9:30 satte vi kursen mod sundet. 
Gode venner på vej med godt humør og store forventninger.
Vi kom ud for trekroner fortet og så er vi på "åbent hav". [Her gælder særlige regler. Man må fx. bande og man må spise slik selv om det ikke er lørdag ;-)]
Der blev rigget til med bundforfang og børsteorm. Allerede på første drev var der hug. Kort efter stod Axel stolt med sit livs første fisk. Kort efter var der bid igen. De skiftedes til at fighte fiskene så denne gang var det Oscars tur. Vild jubel og fisk til dem begge. Vi drev lidt videre og så var der hug på to stænger samtidigt. Det var ret fedt at se to venner stå skulder ved skulder og fighte hver sin fisk op ad vandet samtidigt.
Første drev og fisk til begge drenge

Vi tog et drev mere samme sted og der kom flere torsk op. De var nu lidt små i det så vi valgte at skifte plads. Det hjalp på størrelsen. Allerede på første drev fik Oscar en torsk på 2,7 kg. Kort efter fik Axel noget at se til da han landede sin største torsk på  2,3 kg.
Axel med sin kæmpetorsk - ægte fiskelykke :-)
Mens vi spiste frokost fiskede vi videre. Ind i mellem giver stængerne små nøk. Det var lidt fladfisk mellem torskehuggene. Begge drenge fik et par skrubber. 
Pludselig har Oscar fast fisk på stangen med gulp. Morten og jeg kigger lige en ekstra gang for han skulle virkelig holde fast i stangen. Efter en del masen kommer fisken(e) til syne. En virkelig fin dublet af to torsk på ca. 2 kg.
Oscars dublet kommer til overfladen

Fiskene vedbliver at hugge og drengene må på skift til det hårde arbejde med at trække torsk opg skrubber op af dybet. Stemningen er unik for der bliver konstant grinet og smilet. De er så småt ved at være lidt trætte så de finder på at heppe på hinanden når der fightes fisk. Ormene er så småt ved at slippe op og baljerne er godt fyldte med fisk. 

Morten og jeg sluttede af med en lidt kastefiskeri, hvor Morten fik søsat sin sjove klon af jig og flue. Selvfølgelig virkede den og gav et par fisk. Jeg satte mit elskede yndlingsblink - den rød/sorte Toby 60 gr. godt fast i bunden. Denne gang så godt at den blev dernede :-( 
Man må sige at den har gjort sit job  - og gjort det godt. 1 års tid har jeg stort set ikke kastefisket med andre blink. Hvor mange torsk den fik med op i den periode er ikke godt at vide, men på den rigtige side af 300.Vi satte kursen mod havnen med to glade (og trætte) drenge samt en masse fisk. 5-6 fladfisk og ca. 25 torsk blev det til. En helt i gennem uforglemmelig tur - både for drengene og de voksne :-)

1 kommentar: