fredag den 10. marts 2017

Torskefiskeri i Københavns havn

Vandet i Københavns havn bliver snart de magiske 6-10 grader, hvor torskene i større tal trækker ind i havnen. Det er lige for, og der vil være masser af fisk at fange. Det har vi bl.a. kunne se på youtube kanalen Allround Fishing Denmark, hvor Jannick Rottensten og hans venner fanger flotte torsk midt inde i Københavns Havn.

Jannick er 14 år og har fisket siden han var 6 år. “Jeg fik min egen fiskestang da jeg var 11 år, og fik hurtigt nogle fiskevenner. Jeg startede med at lave fiskevideoer i 2014, med min ven Rasmus. Vi fiskede en masse sammen, og efterhånden blev vi bedre og bedre til at lave videoer. Jeg har fisket i havnen, siden december 2016 og syntes det noget fedt fiskeri. Det fedeste af det hele er, at det er i midten af København”.

Jannick flyttede til København oktober 2016, I de måneder han har boet i byen har han affisket havnen en masse gange. Så meget og så godt, at han kender de gode fiskespots og den teknik der virker. Læs mere herom i Jannicks velskrevne blogindlæg :-)

Blogindlæg af Jannick Rottensten

Da jeg bor ved Københavns havn, fisker jeg også meget i havnen. Jeg tager tit ud til de lidt dybere steder, for at fiske efter torsk. På de steder jeg fisker, er der oftest mellem 7 og 8 meter dybt.

Grejet jeg bruger er en 7 fods stang, med kastevægt fra 10-30g. Hjulet er et fastspolehjul i størrelse 3000-4000, med 0,17 fletline på. 

Mit endegrej er enten blink i vægtklassen 18g og 30g, eller jigs i størrelsen 10cm og 15cm. Til dem bruger jeg et jighoved på mellem 10g og 30g. Nogle gange kan strømmen godt være lidt kraftig i havnen, så kan det godt betale sig at skifte til noget lidt tungere agn for at komme ned til bunden, hvor torskene står. Når jeg står og skal vælge agn, er mit første valg en jig. Fordi en jig er meget livlig, og jeg kan bevæge den i nogle ryk, så den går på den måde jeg vil have. Dvs. jeg jigger den stille og roligt hen over bunden. Jeg giver ikke jiggen kæmpe store ryk.
Jannicks foretrukne agn til havnetorskene
Jeg har oplevet at torskene står helt inde ved kanten, men også helt ude i kastet, så det handler om af affiske vandet. Jeg syntes at fiskeriet er bedre når der ikke er så meget strøm, så er fiskeriet lidt nemmere. Jeg har ikke oplevet nogen forskel på fiskeriet under høj eller lavvande.
Torskene kan fanges på alle tidspunkter på dagen, men jeg synes at fiskeriet er bedst ved solnedgang.

Min største torsk fra havnen er på ca. 3,5 kg. Men de fleste torsk jeg har fanget i havnen, har ligget på omkring 1,5-2kg. De største torsk jeg har hørt om fra havnen, har ligget omkring 6,5 kg.

Den tur hvor jeg fangede min største torsk fra havnen, var i starten af december 2016. Der var næsten ikke noget strøm, og jeg fiskede med jigs hvor jighovedet vejede 10g. Efter 20 min. får jeg et tungt hug, helt inde ved kanten. Jeg kan mærke at der er god størrelse på fisken, efter en god fight får jeg den i nettet. Jeg tager et hurtigt billede, og sætter den ud igen. Derefter skiftede jeg til en ny plads, og fik 3 torsk mere på jig. Det var en super fed dag ved havnen.

På Facebook har min ven Karl og jeg lavet gruppen ”Fiskeri I Københavns Havn”. I gruppen kan folk lægge deres fangstrapporter op, stille spørgsmål, få råd og lægge fiske relateret opslag op.

Jeg har en Youtube kanal der hedder ”Allround Fishing Denmark”. På den kanal laver jeg en masse fiskevideoer, hvor jeg fisker efter mange arter. Da der var torskekonkurrence i havnen, deltog min ven og jeg. Vi fiskede begge med jigs efter torsk, og med rejer på bundtackel efter fladfisk. Jeg filmede da vi fangede alle vores fisk. Min ven fangede en fladfisk, og to torsk hvor den ene torsk var vinderfisken. Jeg fangede en skrubbe. Super hyggelig dag ved havnen, hvor der blev fanget godt med fisk. Du kan se videoen her:


Vil du læse mere om fiskemuligheder i Københavns Havn kan du finde en gennemgang af byens fiskepladser på sundfisker.dk