lørdag den 27. april 2013

27 april - "Dametaske fluen" og de umarkerede UV jægere

 

Med fint vejr og de seneste dages gode fiskeri i baghovedet, lagde vi fra København om morgenen. Nye gæster/gaster ombord var i dag Jeppe og Kent.


Endnu en torsk der ikke kunne stå for DGTF fluen
Torskene var det meste af dagen temmeligt forsigtige. Rigtig mange huggede på fluen.
Jens havde været i kælderen på kollegiet for at finde fluemateriale. Det endte med at han fandt en forladt dametaske med lyserødt plysfoer. Så Jens hjemmekreerede flue "dametasken" var en hidsig kreation i pink og sort. Jeg skal da lige love for at de hyperforsigtige torsk gik til "tasken". 
Kent blev udstyret med en DGTF flue i filur farven. Så gik der ikke længe inden det sagde haps. Jeg havde samme flue på og tror omkring 70% af mine fisk huggede på fluen. 

Fuldfed grådig skrubbe

Torskene var som sagt temmelig forsigtige. Som vi før har oplevet det, så puffede de til blink/pirken hele vejen ind fra det yderste i kastet til vi er helt inde med indspinningen. Vores erfaring er at de følger hele vejen. Når blinket når til under båden laver vi bittesmå nøk med stangen og det får dem til at hugge. Rigtig mange af dagens fisk huggede under båden. 
Det er lige på sin plads at nævne at Jeppe undlod at bruge flue. Han var så dygtig til at bevæge pirken lokkende at han endte med at fange flest torsk!

Midt på dagen får Morten en fin skrubbe der har hugget på pirken. Velnæret fuldfed i pæn størrelse. Det kan godt være at torskene var forsigtige men den her skrubbe huggede rent på pirken.

Et sted ved Møllerne drev vi over en skrænt, som gav godt med fisk. 5 minutter efter dukker en gummibåd op - helt tæt op ad os. Det viste sig at være UV jægere. Dem har jeg intet imod, men de her var måske lige friske nok. Uden dykkerflag smutter et par af dem i vandet. På nul tid havde strømmen ført de snorklende "Jacques Costeau'er" lige ned under vores kastefelt. Vi forsøgte at anråbe dem men det hjalp ligesom ikke. 
Da vi hverken vil være uvenner med folk, kroge mennesker i våddragter eller risikere at påsejle en umarkeret dykker stak vi sydover. Nogle gange så vi motorbåde med kurs mod dykkerne og  håbede bare at det gik godt. Efter er par timers tid sejlede de væk. (Hvis nogen der læser dette kender en UV-jæger der hedder Hjalte, som snorklede ved møllerne lørdag d. 27, så giv ham og hans venner det gode råd at investere i et dykkerflag)

Det gjorde nu ikke så meget at vi flyttede. Kort efter fik Jens denne fine 3½ på krogen. Den endte med at blive dagens største.
Dagens største fanget af Jens på "Dametaske-fluen"
Sidst på dagen fik Morten og Jens fornøjelsen af et fint dobbelthug. Jens stang bukker lidt tungere - han havde fast fisk på både pirk og flue
Tre torsk på to stængerSidst på dagen havde vi haft næsten 60 torsk oppe at vende ved båden. Det matcher ikke helt de forgående ture. Alligevel et rigtigt godt resultat i betragtning af at torskene slet ikke var hugvillige. 

Jeg talte senere med skipper Anders fra Kastrup2. De havde samme oplevelse af meget forsigtige torsk. Udover en del torsk landede de en hornfisk. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar