søndag den 22. marts 2015

Forårstur med Mille og Oscar

Der var indkøbt orm, madpakkerne var smurt. Med udsigt til roligt vand havde børnene og jeg planlagt årets første fisketur. Vejret var flot og solen stod højt på sejlturen gennem København. Undervejs gennem havneløbet så vi den nye cirkelbro og Peters gamle båd på vej med sine nye ejere til Sverige.Fremme ved møllerne blev stængerne rigget med de effektive forfang med røde rørfluer.
Nederste krog blev agnet med børsteorm og den øverste blev agnet med Gulp Minnovs. 

Allerede i første drev var der gevinst. Oscar hev en flot ising op af vandet næsten med det samme. Kort efter var der også gevinst på Milles lyserøde fiskestang og hun måtte lægge alle kræfter i for at "krane" fisken op ad vandet. En mega ising havde hugget på Gulpen. Ingen tvivl om at den bare ville have Gulp. Den havde nærmest krænget kæben af led for at gabe over den.


Fiskenes størrelse og kondition var en klart positiv overraskelse. Der var rigtig store skrubber, men de fleste af dem var tynde og udlegede og kom retur i havet. Isingerne var til gengæld i rigtig god stand med masser af sul på kroppen. 

Ungerne gav den gas og for hvert drev kom der et par fisk op i baljen. Heldigvis, for når børnene er med skal der helst ikke være for langt mellem fiskene. Især Oscar har fået godt fat i det med at fiske aktivt og mærke hvad der sker for enden af linen.

Efter en times tid rykker det kraftigt i Milles fiskestang. Hun må bruge alle kræfter og vi må træne hvordan man "pumper"  en fisk med stangen. Langsomt og med store anstrengelser lykkes det at få fisken til overfladen. En, for en femårig, kæmpe torsk kommer til overfladen og lykken er stor. Med aktiv indsats og masser af fiskespænding lykkedes det os at udholde kulden og holde humøret i top.Efter små to timer var boksen godt fyldt med masser af fine fisk. Kursen blev sat mod byen. Nu kunne vi rigtig mærke kulden bide så varm kakao med flødeskum lød som en god plan.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar