torsdag den 12. juni 2014

Ilfracombe 2014

Billedskønne Devon
Takket være gode venners dygtighed til at arrangere privat fiskerejse til rimelige penge, fik jeg igen i år mulighed for prøve artsfiskeri i Bristol Channel. 
I 2011 havde vi en herlig tur, hvorfra billedet med stjernehajen (bloggens logo-billede) stammer. Den gang fiskede vi fra Cowbridge i Wales. Denne gang gik turen til Ilfracombe. Et lille fiskerleje i billedskønne sydengelske Devon.
 
Udsigten fra værelset - Bemærk lavvande i havnen


Masser af plads og sidestabilitet
Vi havde hyret turbåden Bluefin, og Skipper John Barbeary. Det var en ualmindelig lækker turbåd. Katamaran med rigelig motorkraft. Marchhastighed på 25 knob så vi ikke spildte god fisketid på at skifte mellem pladserne. Den ene af dagene havde vi 3 meter bølger, og båden rullede næsten ikke trods sejlads på tværs af søerne.

 
Vandstanden i kanalen svinger op til 10 meter så der er virkelig strøm. Skipper planlægger fiskeriet udfra tidevandstabeller og man er tvunget til at skifte mellem pladserne alt efter hvor kraftifgt tidevandet løber. 

Lavvande - SERIØST lavvande!!!


Småplettet rødhaj
Vi fiskede makrel til agn tæt på kysten, hvor de jager i mindre stimer. Under dette fiskeri med almindeligt makrelforfang, fangede vi udover makrel: knurhane, småtorsk, hvilling og lyssej. Sågar en ising røg der på makrelfjerene. 
Derefter gik det udad til dybere vand. Metoden er bundmede på glidetackel. Forfangsline på 1,5 mm og krogstørrelser fra ca. 2/0-5/0. Man agner med makrelfillet og små calamari. 
Så er det bare at sænke til bunden og vente. Der gik ikke længe før den første lille småpletede rødhaj huggede på agnen. Sådan går dagen på kanalen. Agne, mede og afkroge småplettet rødhaj. Dem er der mange af, men i mellem disse småfisk er der pludseligt alvorlige hug og underholdende fights. 

Det er disse fisk vi er her efter. Bull Huss (storplettet rødhaj) og ikke mindst Tope (gråhaj).
Henrik. Turens fødselar fanger storplettet rødhaj
Fiskene løftes skånsomt op ad vandet med net - der bruges ikke gaf. Et hurtigt foto og vejning, hvorefter de genudsættes. 
 
Storplettet rødhaj anslået til 4,5 kg.


En meget glad Christian og en mindre glad gråhaj som Skipper anslog til ca. 12,5 kg.Peters foreløbigt største
Arnes første gråhaj

Vi havde 3 fantastiske dage på vandet og 3 hyggelige aftener på restaurant og pub. Byens folk er flinke og hjælpsomme og priserne rimelige. En uforglemmelig tur i alletiders selskab
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar