søndag den 13. april 2014

På tur med Sundfiskerne


Vi er nogle stykke der længe har set frem til datoen 12. april. Dagen for den første kuttertur med Facebookgruppen "Sundfiskerne".
Et udvalg af Sundfiskerne - Klar på broen, med Kastrup 2 på vej mod havn
Fulde af forventninger mødtes vi i Dragør Havnen ½ time før afgang. Vejret var super godt med let vind og sol. Planen var at vi først ville medefiske efter fladfisk og siden kastefiske efter torsk.
På vej mod Møllerne
Vi lagde ud med en god sejltur op til "Møllerne". Fremme ved pladsen agnes bundtacklerne - lidt forskelligt fra fisker til fisker. 
Der var alle mulige tænkelige tackler, de hvide, de røde, de gule og så forskellige hjemmebundne tackler. Dagens bedst virkende farve var nok gul/rød, men alt gav fisk.
Skipper Anders ringer med klokken og så er vi i gang.
 
På første drev når Charlotte knap nok til bunden før dagens første hug er en realitet. En lille skrubbe kom op at vende, for kort efter at blive nænsomt genudsat.


Skipper og Rene
Der drives og fiskes. Båden flyttes og hele tiden blev fiskeriet og fiskenes størrelse bedre og bedre. Der var stadigt en del småfisk mellem de store, som sammen med hunnerne blev genudsat.

På billedet til venstre ses agterskibets storfangere.  Skipper Anders der, som sædvanligt, fisker sammen med passagererne og så Rene der lever og ånder for at fiske fladfisk.
Begge de herrer havde over 40 fisk oppe at vende. Renes tackler og teknik var radikalt anderledes end resten af gruppen og resulatet også. Hver gang vi skævede ned til Rene, stod han med flekset stang og et stor smil på læben.
Forbruget af orm var overraskende lille. De fleste klarede sig med en enkelt pakke. 

 


En del fiskede med Gulp orme som kombinationsagn, hvilket nedsatte forbruget af børsteorm. Frederik havde agnet en krog (den nederste) med rød Gulp og den øverste agnet med børsteorm. Efter 7 fisk var de 6 fanget med Gulpen og 1 med børsteorm. Så blev der byttet så det var øverste krog der var agnet med Gulp og den nederste med børsteorm. Nu var det lige omvendt og naturagnen der fangede bedst. Det man kan konkludere, er vel bare at det så står 14-2 til nederste krogtaf.


Der var absolut overtal af skrubber. Kun ganske få isinger hugger på. De fleste var for små til hjemtagning men Tore fik en der var ganske pæn. Den ser måske ikke ud af ret meget på billedet. Det skyldes at Tore har temmeligt store hænder :-)
Tore med fin ising
Uopfordret nabohjælp. Her Christian H. der hjælper Martin med en dyb krogning. Man hjalp hinanden med agn, nette store fisk og låne diverse grej til hinaden. Den gode stemning fra Facebookgruppen nu på vandet :-)

Rødspætter var der ikke mange af, men pludseligt er der stærke kræfter der rykker i Janus stang. Der bliver lige lidt stille da vi ser fisken komme til overfladen, og med lidt hjælp sikres fisken med et fangsnet. Dagens absolut flotteste fladfisk er en realitet. Rødspætte på 47 cm. og med en vægt på 1,13 kg. (Christian H., havde taget målebånd og fiskevægt med - tak:-)

Fisken kunne ikke stå for det klassiske forfang med hvide perlemorsperler, agnet med rød gulp og børsteorm. (Se øverste V. hjørne af billedet)

Med denne fisk lægger Janus sig i spidsen af vores konkurrence, der gik ud på at have flest arter. Ved uafgjort antal arter, ville største fisk afgøre dysten. Dvs. en stor torsk kunne vippe Janus af pinden så han satte alle kræfter ind på at øge arterne ved at snuppe en ising. 
Det var først på aftenen og snart ville vi skifte til kastefiskeri efter torsk


Hen ad aftenen er vi ved at løbe tør for orm. Det er nu tid til turens anden disciplin. Det fantastisk underholdende kastefiskeri efter torsk på let grej.
 
DGTF - i farven "Filur"
Jeg havde bundet DGTF fluer til alle deltagere. Hist og spist på båden så man fluerne klar til kamp. Nu skulle det blive sjovt at opleve en hel båd fiske med fluen og se hvor godt den fangede ift. pirke og blink.
DGTF - i farven "Sort/Guld"
DGTF - i farven "Rød/Guld"

Efter et par drev fandt vi melodien (og fiskene). Torskene var klart på jagt og i hugget. Vi kunne mærke dem følge, puffe og hugre til agnen under indtagning. Fik man dem ikke var det bare at lave en kort indspinningspause. Fisken blev ved agnen og huggede når man genoptog indspinningnen. Der var mange småtorsk som vi genudsatte men også pæne spisefisk omkring kiloet. Fluerne gjorde deres og jeg vil anslå at ca. halvdelen huggede på fluerne. På et tidspunkt ringer skipper med klokken for at flytte båden. Da Charlottes pirk er halvvejs oppe i vandet får hun hug fra en stor fisk, der med konstant styrke trækker line af hjulet. Der fightes og Charlotte må rundt i stævnen efter fisken som var stukket under båden. Langsomt kommer fisken ind - meter for meter på det lette grej og den tynde line. Turens (og dette års) største kastefangede torsk landes. Lidt over 5 kg vejer torsken, som fandt den lille sort/guld farvede DGTF flue fuldstændig uimodståelig. Det blev til et par drev mere men langsomt ebbede torskenes huglyst ud. 
 
5 kg. fluefanget torsk. sæsonens foreløbigt største og PR til Charlotte.


Dagens fine vejr måtte flytte sig for en regnfront og mens mørket faldt over sundet sejlede vi glade og trætte mod Dragør havn. Ved sammentælling kom vi frem til at vi havde haft over 200 fladfisk og over 100 torsk oppe at vende.
Stor tak til alle deltagere for god stemning, inspirerende samtaler og sjove kommentarer. Tak til grejonline for præmiesponsorat og ikke mindst, stor tak til Anders fra Kastrup 2, for en god tur med masser af fisk og sponsorat af hovedpræmien; som gik til Janus med den store rødspætte.
Herunder lidt stemings billeder fra turen. 
Christian, Martin Bo, Jacob og Frederik

Martin
Jens

Bo og Jacob

Rene med (konstant) flex
Finn
Frederik

Morten


1 kommentar:

  1. En rigtig god og spændende turberetning. Skal klart meldes til næste gan I skal afsted. Men det er jo let at være bagklog.....

    SvarSlet