tirsdag den 17. januar 2017

Grejtest af D.A.M/Okuma Allround set


For Hvidovre Sport har jeg testet et fiskesæt i mellemprisklassen, som kan bruges til lidt af hvert.
Sættet er sammensat af det velkendte Okuma Trio i str. 30 og en 8 fods stang fra D.A.M, som hedder Hybrid Allrounder. 


Det er tydeligt at DAM med dette navn, vil signalere at de har bygget en stang du kan bruge forskellige former for fiskeri.

Der er tale om en todelt 8 fods kulfiberstang med relativt kort håndtag og en kastevægt på 15-40 gr. En forholdsvis kort stang, der er nem at have med på cykel, når du skal streetfiske, men ikke kortere, end du kan tyre blinket langt nok, når du skal søge fisken dybt.

Stangen kommer i en nylon stangpose. Posen er opdelt i to lommer til hver sin stangdel. Det tager den værste risiko for at top og bund gnider mod hinanden og ridses. 

Lad os starte med at gennemgå stangen nedefra. Korkhåndtaget er kort og todelt. Hjulholderen er af aluminimum og spændes ovenfra. Det fungerer 100%. Under testfiskeriet sad hjulet urokkeligt fast og der var ingen tendenser til at ringen ville løsne sig. 

Der er 8 keramiske etbende løberinge af SIC (Silicium carbide). Det er klart at foretrække til fletlinerne, som de fleste af os bruger i dag. Det er mere modstandsdygtigt, og du slipper for at fletlinen larmer i ringene under indspinning.

Selve klingen er af en kulfibertype, som hedder højmodulær TC 36 carbon. Den vejer stort set ingenting, men har en fed stiv elasticitet, som netop gør den fleksibel og egnet til meget forskelligt fiskeri. Oprindeligt er stangen tænkt til mellemtungt geddefiskeri med woblere, swim- og softbaits. Men stangens størrelse, aktion og kasteegenskaber gør den også til en oplagt street- og molestang. Den vil også kunne præstere underholdende kastefiskeri fra båd. Under test blev der kastet med agn på 17 gr. på 23 gr. og så skulle vi lige prøve at overbelaste den. Den fik en af de lækre Elbe pirke på 60 gr. og der blev trukket max igennem i kastet. Ingen problemer overhovedet. Som jeg ser det, kunne DAM sagtens have angivet den til en højere kastevægt. Stangen kaster faktisk ret godt. Man får et ubesværet godt kast og længden er ganske tilfredsstillende. Følsomheden er ok og man har en rimelig kontakt og fornemmelse af endegrejets gang i vandet.

Jeg elsker grej med lav vægt. Det gør fiskeriet mindre trættende. Dette sæt opfylder fuldt ud dette ønske. Man står med en superlet stang, der giver en følelse af at den har masser af overskud til både tunge agn og fights med store fisk. Måske er håndtaget en anelse kort til min smag, men det er kun en vanesag. 
Jeg havde mine børn med, da stangen skulle fotograferes. De ville begge prøve et par kast og de var vilde med håndtagets længde, ligesom det var nemmere for dem at styre den relativt korte stang. Overvejer du at købe en juniorstang (eller et sæt du skal dele med en junior) så er dette et alletiders valg. Hjulet er fra Okuma, som i DK importeres af folkene bag Savage Gear. Trio 30FD er et mellemklasse hjul, som har en vejledende pris på ca. 1.000 kr. og pt. forhandles til ca. 700 kr.
I hjulets ydre har man undgået metaller, som korroderer i saltvand. Der er i stedet anvendt forskellige typer kunsstof bl.a. grafit og en en klar resin med et kulfiberlignende produkt. Producenten kalder dette CRC (Corrosion resistant Coating). Om man kan lide designet er vel en smagssag. Personligt synes jeg det fungerer rigtig godt. Grafitten er iblandet metalflakes og det matte ydre glimter diskret metallisk uden at det er for meget. Det giver et råt look.
Når man få hjulet i hånden giver det en fornemmelse af styrke. Måske er det vægten på de 316 gr. måske er det materialerne der gør det. Det føles ganske robust og kan uden tvivl tåle et liv med lidt knubs. 
Der er anvendt 9 + 1 rustfri kuglelejer. Gangen er absolut godkendt for et hjul i denne prisklasse, jævn og glidende uden at være helt silkeblød. Gearingen er fornuftige 5:1 
Lineoplægget er Okumas efterhånden velkendte EOS. Det fungerer perfekt og lægger, endog, meget tynde fletliner fint på spolen uden kludder. Frontbremsen er 100% forseglet multidisk og giver en jævn afgivelse af linen. At bremsen holder til langt vildere fiskeri end det danske, kan du se på nedenstående videoklip hvor et par australske molefiskere kæmper med en haj eller rokke på Trio hjulet i størrelse 30.
Kan Trio holde til mosten. Fx. tungt Autralsk molefiskeri?
Her presser, angiveligt en rokke, hjulet og bremsen max.

Alt i alt synes jeg det et ganske fint sæt Hvidovre Sport har sammensat. En slags "fiske-multiværktøj" du kan bruge til lidt af hvert og det meste. 
Hvad enten du skal fiske gedder i søen, en tur på kysten, tilbringe en dag ved molen eller cykle rundt og streetfiske de hemmelige steder i byen, så har du her en kombination af stang og hjul, som kan bruges til det hele. Sættet virker stærkt og robust og vil sikkert holde til et par skrammer eller to.
Nogle af os skal nok vende os til det korte håndtag andre vil elske det. Det passer fx. rigtig godt til juniorfiskeres og stanglængden er praktisk for cyklende lystfiskere.  
På dette link sælger Hvidovre Sport sættet til 999,- hvilket er halv pris af vejledende udsalgspris. Sammenlignet med tilsvarende fiskesæt i denne prisklasse, får man masser af value for money.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar