mandag den 2. maj 2016

Middelgrundssafari - årets første tur med Sundfiskerne

Af Charlotte Fleischer


Årets første Sundfiskertur med MS Kastrup II startede lørdag morgen kl 7:30. Der var lidt vind fra syd-øst og nordgående strøm. Der var 11 deltagerer på turen, nogle øvede og andre mindre øvede fiskere.
Christian var desværre forhindret i at deltage, men mødte op på kajen i Dragør, for at byde alle deltagere velkommen og info om regler for konkurrencerne. Christian havde en DGTF flue med til alle deltagere.
Der var høj stemning og alle glædede sig til årets første Sundfiskertur.
Efter Skipper Anders’ kyndige ekspertise startede vi dagen med at gå efter torskene.  Alle fiskede med let pirke/kastegrej med enten DGTF flue eller andre små enkeltophængere.
Torskene var i hugget og der kom hurtigt torsk i baljerne. Første drev fangede Christine en flot torsk på omkring 2,5 kg med DGTF fluen. Åsa, som er forholdvis ny indenfor fiskeri på båd, lagde hårdt ud og havde snart 6 torsk i baljen. 


Efter nogle timer på jagt efter torsk riggede vi om til fladfisketackler. Første drev kom der en fin lille rødspætte efterfulgt af skrubber og issinger og et par rødspætter.


Fladfiskene var forsigtige, men efter et par drev fik vi også torsk ombord taget på børsteorm, Gulp, rejer mm.
Der blev fanget fisk på hele båden og en del større fisk blev taget agter af Michael og co. storfangeren Jimmi kom hurtigt foran os andre, med hans mange dubletter af både torsk og flade. Selvom vi havde to konkurrencer kørende, var der også plads til en far-søn konkurrence mellem Janus og hans far.

Der blev i alt fanget 133 torsk, samt 87 skrubber, rødspætter og isinger. Største torsk 3 kg. Flest fisk 29 stk.

Dagens vinder af artsturen blev Frederik med 4 arter:
rødspætte, torsk, issing, skrubbe.

Tillykke Frederik!

Stort tak til alle deltagere for en god tur! Det er skønt at samle en masse glade lystfiskere, øvede som mindre øvede. Den gode stemning på båden, hvor alle hjælper hinanden og deler erfaringer og giver hinanden gode råd er helt fantastisk, tak!


Herunder stemningsbilleder fra turen


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar