søndag den 17. november 2013

Børnefiskeri på sundet - når det er bedst

Børn + madpakker + fiskegrej + roligt vejr = skøn tur
Min fiskeven Charlotte og jeg havde længe talt om at lave en børnefisketur. Denne weekend så det så endeligt ud til at det skulle lykkes. Vejr, fiskeri og kalendre passede for en gangs skyld. 
Ved formiddagstid sejlede vi ud gennem københavns havn. 

Gode venskaber har det med at opstå på vandet

Fuldt lastet med grej, madpakker, orm, slik og forventningsfulde børn. Der er masser at kigge på undervejs og der var også lige tid til en lækker sandwich.
Mille og den pink "Tryllestav"
"Tryllestaven", Milles pink fiskesæt med matchende hjul og stang var købt med noget tynd kineser nylonline der knækkede blot en hornfisk svømmede forbi. Nu har Mille lige haft 4 års fødseldag. En af gaverne var 270 meter Fireline i farven "shoking pink". I dag skulle den afprøves.


Nu er det ingen større hemmelighed at vandet lige ud for Københavns havn, kan byde på forrygende fladfiskeri når det er sæcon. Så efter kort sejlads var vi klar. En efter en blev de 4 stænger sat. Der var vel knap gået et minut før "Tryllestaven" hoppede. Mille måtte have hjælp til at holde fiskestangen, men langsomt og egenhændigt fik hun rullet fisken ind. En fin mellemstor ising kom op af vandet. En glad Mille blev fotograferet men hun ville ikke lige holde fisken.
Milles første fladfisk

Knap havde Mille fået sit livs første fladfisk før Buster, med sindig ro kunne meddele - "så er det fisk på min stang". Buster havde godt styr på det og kort efter stod ham med en virkelig fin skrubbe i hånden. 
Busters flotte skrubbe
Nu var der to voksne der fik travlt, for der var hele tiden et barn der skulle serviceres. Der var hug på stængerne, eller kroge der skulle agnes med børsteorm, eller nogen der var sultne, eller nogen der var tørstige og, selvfølgelig, nogen der skulle tisse. 

Efter et stykke tid havde alle fanget fisk undtaget Oscars stang. Den var som den eneste monteret med hvide perler. Det skiftede vi ud til et med røde rørfluer og så begyndte der heldigvis også at ske sager på hans stang.

Da der var flest flade og få torsk blev torsken børnenes foretrukne fangst. Pelle satte hutigt trumf på med en fin stegetorsk.

Pelles meget fine torsk
Så kom der torsk på den lyserøde stang. En 8 fods stang med selv en lille torsk på er svær at styre for en 4 årig. Igen måtte far holde stangen mens Mille med store kraftanstrengelser rullede meter for meter op gennem det mørke vand.
Mille fighter torsk (med lidt hjælp)
Ok far. Jeg skal nok holde den, hvis jeg må låne dine handsker og får 6 vingummi colaer

Der var gået en del konkurrence i de store drenge. Det stod helt klart at Busters hold førte stort. Både på antal landede fisk og ikke mindst på størrelsen af de flade. 

Så fik Oscar et alvorligt hug på sin stang. En god fisk, som med de velkendte torskerusk i stangen, sendte besked op om at denne fisk ikke havde tænkt sig at lade sig fange uden kamp. Oscar betvivlede et kort øjeblik om han kunne klare den, men det kunne han :-) En rigtig fin torsk omkring 2 kilo fik Oscars humør i top.

Vi var nu drevet et langt stykke mod syd og drevudover kanten til det dybe. Vi havde ramt torskevandet for her på skranten var der jagende torsk der ikke ville gå af vejen for en lækker haps børsteorm. Ungerne var blevet lidt trætte, så jeg fik lov at lande et par stykker. bl.a. en 2½ kilos på den lyserøde stang. Der var virkeligt underholdende at fighte den på så let grej. 


Men det var tid til at sejle hjem, for kl. nærmede sig 16 og solnedgang. Heldigvis var der en pose slik tilbage så ingen af ungerne blev utålmodige på vejen ind. 

Vi rundede en fantastisk dag af med et aftensmåltid ungerne selv havde valgt. Fiskefilet med fritter - naturligvis, og gæt hvem der sov rigtig godt efter en lang dag på vandet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar