lørdag den 29. december 2012

28/12 Jagten på nytårstorsken


 
De hyggelige folk fra Valby Sportfiskerforening, havde hyret Kastrup 2, og jeg var med som hjælper. Det var flot vejr med moderat vind en grads frost eller to og masser af sol. Til gengæld var strømmen rimelig kraftig og det drillede en del. Vi sejlede op mod Hven, hvor et par andre turbåde flittigt fiskede løs.
Skipper og Øby  - et sted midt i sundet
Der var lang mellem fiskene og vi så ingen store fisk. Hverken på egen eller de andre både. Vi gik lidt længere mod nord, hvor Lars Pryds med Findus trak en flåde af småbåde efter sig. 
Findus med min gode ven Slagteren ombord, lidt længere mod Nord
 
"Christian", hører jeg tværs over vandet, og stemmen er til at kende lige med et samme. Slagteren er på torskejagt med Lars, og det er da for hyggelig en måde at hilse på sine gode fiskevenner :-) Vi laver lidt tegnsprog og Ion signalerer at de har taget en pæn torsk på ca 15 kilo. 
Vi var vist kommet for sent til festen, for på loddet så vi kun sporadiske småklatter af torsk. Med Findus og de mange småbåde var der fisket hårdt på områdets buler, som nu var blevet godt spredt. 

Der var masser af småbåde på vandet. Alle på intens torskebulejagt.  
Anders vælger at prøve et af sine hemmelige spots og det var et godt valg. Her var der masser af fisk. Ikke de største men vi tog rigelig med torsk op til de 5 kilo. Fiskeriet var ikke nemt for her var strømmen rivende hurtig. På få minutter drev vi hundredevis af meter. 

Det var bidelystne torsk, men de gik ikke til pirkene. Til gengæld var de hurtigt over forfangene. Specielt de gul/orange sprutteforfang var de galde for. der blev taget adskillige torskedubletter på det forfang.

Vi fik sluttet dagen af med fine 60 torsk. Alle mand ombord fik nytårstorsk med hjem.


Ungerne og jeg spiste dem som Fish 'n Chips dagen efter. Mums.
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar