søndag den 9. marts 2014

Sandsugernes fortsatte ødelæggelser

denne uge har miljøministeren stoppet sugningerne på Lappegrund ved Helsingør. Det i sig selv er en god nyhed, men... tilladelsen til sugning på Disken er opbrugt og det intensiverer i voldsom grad rovdriften på bl.a. Tårbæk Rev. 
I det sydlige sund, har netop Tårbæk Rev samme betydning som fiskebankerne Disken og Lappegrund har i det nordlige sund. Et bundlag, der er alsidigt med muslingebanker og naturligt levested for masser af fiskeyngel og mange forskellige andre fødeemner. Det har stor tiltrækning på bl.a. fladfisk, torsk og havørred.
I den seneste tid har det været uhyggeligt at følge sandsugernes intensive rovdrift på netop Tårbæk. Hvis det fortsætter på denne måde, varer det ikke længe før Tårbæks bundlag er lige så smadret som Disken.


Som noget nyt, har jeg i dag set en af sandsugerne gå helt vildt tæt på Møns klint. Det er virkeligt frustrerende at de absolut skal suge på alle de steder hvor fisk stortrives. Gad vide om det får betydning for Øst Danmarks meget lille bestand af havørred?
Ingen kommentarer:

Send en kommentar