søndag den 16. marts 2014

Fantastisk film fra naturperlen, Tårbæk Rev, få dage før ødelæggelse.

 


Min ven,Tore Kielland, filmede denne stump film d. 11. marts 2014.
Det er en optagelse fra naturperlen, Tårbæk Rev, som med sit varierede og iltrige bundlag tiltrækker fødedyr, fiskeyngel og dermed en masse arter fisk. Du ser en stime ungtorsk der stortrives på stedet.
Kun 4 døgn efter, blev området udsat for intensiv sandsugning gennem en hel nat. 
Kilde: Facebookgruppen - HJÆLP det maritime liv i Øresund

Stedet henligger nu som usigtbar, iltfattig, gold og fiskedød mudderbund. Min 8 årige søn, vil være voksen før stedet, måske, er genoprettet om 20-25 år.

Der er planer om at filme bunden efter sandsugningens ødelæggelse. De vil naturligvis bliver bragt her så snart det er muligt

5 kommentarer:

 1. Håber det lykkes at færdiggøre optagelserne i så god tid, at du kan tage dem med til demoen mod sandsugning. Det vil da være et vægtigt argument, som ministeren får svært ved at afvise. Glæder mig ikke ligefrem til at se den, men er nu lidt nysgerrig på klippet alligevel.
  Mvh toraa

  SvarSlet
 2. Det sjove er, at du har set optagelserne. Der har været råstofindvinding i det område i 20 år, og senest i 2013 er det indvundet mere end en halv million kubikmeter! Så det du ser på videoen, er hvordan et område med intens råstofindvinding ser ud - og ikke mindst hvordan det ser ud mindre end et år efter den seneste større indvinding.

  SvarSlet
 3. Beklager, i min tidligere post (10.57) - har jeg taget af indvindingsområdet ved Vedbæk og det ved Tårbæk. Tårbæk området har lige som Vedbækområdet været anvendt i mange år, men Tårbækområdet i langt mindre målestok. Så videoen må formodes at vise tilstanden i et område med lille indvinding igennem mange år. Hvis man er interesseret i at se, hvordan kraftigt indvinding igennem mange år ser ud, kan man se på det nærliggende indvindingsområde, Tårbæk. Denne rapport viser at der er lavet videooptagelse i forbindelse med den miljøvurdering af området: http://www.naturstyrelsen.dk/NR/rdonlyres/CBC198B7-7A4A-40BF-A740-5C5227182224/157550/732201291miljvurdering554DAVedbk.pdf Dem vil man sikkert kunne få udleveret.

  SvarSlet
 4. Til anonym, der har lagt indlæg 17. marts kl 10:57 og kl 12:15
  Tak for dine kommentarer.
  Jeg tror ikke du ikke har ret i at den filmede lokalitet er blevet suget indenfor det sidste år. Biolog og leder af Øresundsakvariet, Jens Peder Jeppesen, vurderer at der kan gå op til 20 år før et område igen bliver attraktivt for store fisk. (http://universitetsavisen.dk/politik/ku-akvarium-i-kamp-oresunds-undervandsliv)
  Denne nye film viser hvordan der ser ud på Disken og Lappegrund, kort efter sugning. Dykkerne meldte om mudret vand samt at deres ustyr ikke lugtede særlig rart da de kom op af vandet.
  https://www.youtube.com/watch?v=sGST2uvhUxw
  Nu venter vi de nye optagelser fra Tårbæk Rev så de kan sammenlignes med filmklippet herover.

  SvarSlet
 5. Hej Sundfisker.
  Lokalavisen.dk følger sagen og vil meget gerne bringe denne film sammen med eventuelle nye optagelser fra torsdag.
  Mvh Kim ravn, journalist Lokalavisen.dk : 45908035

  SvarSlet