onsdag den 20. december 2017

Fiskedag i Københavns Havn

For andet år i træk afholdes Fiskedag i Københavns Havn, hvor du d. 30 december er inviteret til at fange din nytorstårsk midt i Københavns Centrum. 


Vi vil fejre at Københavns Havn er fuld af lækre torsk og at vandet er så rent, at de kan spises helt uden bekymring. Det er unikt for en storby og vi er så heldige at det er til rådighed for alle med statsligt fisketegn. 
Den 30. december har By og Havn samt bolværksejerne tilladt at vi må fiske fra nogle pladser, der normalt ikke er tilladt at fiske fra. 
Vi har fiskeret fra Kvæsthusbroen og hele Havnegade, samt Lejerbos bolværk på Christianshavn siden. 
Der må naturligvis også fiskes fra de almindelige tilladte områder jf. denne piece fra By og Havn.









Sundfiskernes lokale sponsorer: Hvidovre Sport, Jans Lysfiskershop og Jaxx.dk, bakker op om dette folkelige arrangement, så vi samtidigt kan afholde en lille fiskekonkurrence med fede præmier 😍.
Der vil være grejpræmier til dagens største og næststørste havne-nytårstorsk, samt præmie til største fisk fanget af barn/juniorfisker (<16 år). 
De Københavnske turbåde: Fyrholm, Odysseus og Spar Shipping støtter op om arrangementet, med fribiletter til udlodning blandt alle deltagere. De heldige vindere kan prøve lykken og prøve at fiske torsk fra kutter på Øresund.

Arrangementer er folkeligt og GRATIS. Vi opfordrer alle, børn/unge, familier, seniorer, nybegyndere og erfarne at komme og hygge sig med at fiske i Københavns Centrum. Sundfiskerne er en rummelig flok glade lystfiskere. Vi er kendte for at være imødekommende og hjælpsomme. ALLE DER HAR BRUG FOR HJÆLP kan henvende sig til "naboen" eller officicials og få tips og råd til sit fiskeri. Jacob fra Jaxx.dk har et par stænger med der er rigget op med softbaits. Har du aldrig fisket med et dropshot- eller texasrig i Københavns havn, så er chancen her.

Vi starter dagen med velkomsttale på Ofelia Plads/Kvæsthusbroen kl. 10.00 Her vil alle deltager blive informeret om regler for dagens fiskeri, og konkurrencen. Vi fisker hele dagen og afslutter med indvejning og præmieuddeling kl. 16:30

Da vi gerne vil have en ide om deltagerantal vil vi bede dig tilmelde dig arrangementet på dette link på Facebook. Har du ikke Facebook dukker du selvfølgelig bare op 

3,9 kg torsk fanget d. 17. december 
Vi har nogle få regler for dagen som i bedes sætte jer ind i:
  • Man skal have indløst statsligt fisketegn - hvis du ikke har det så kan du købe det her 
  • Der må kun fiskes fra de tilladte områder
  • Alle lystfiskere skal tage størst mulige hensyn til alle øvrige bruger af havnen. Både til kajs og til vands.
  • Der må ikke fiskes ved Havnebussens stoppesteder
  • Man medbringer en pose til affald rydder op på havnen omkring sig. 
  • Der må ikke renses fisk på havnen
  • Mindstemål på 35 cm for torsk
  • Den daglige fangstbegrænsning på 5 stk torsk. pr lystfisker i øresund
  • Aborre, sild, ål og skrubbe skal genudsættes og må ikke hjembringes
Du kan læse mere om arrangementet 2016 i dette link her på bloggen. Vi anbefaler også at du læser talentfulde Jannicks indlæg om teknik til torsk i Københavns Havn du finder det på dette link. 

Knæk og bræk

Sundfiskerne

2 kommentarer:

  1. - er det rigtigt at personer over 65 år og under 18 årikke behøver gyldigt fisketegn ? Mvh Lis Remvold

    SvarSlet