tirsdag den 30. december 2014

Shakespear Agility teleskopnet


Fuld længde 165 cm.
Stubs-fiskeudstyr.dk har bedt mig teste et net fra Shakespear. Der er mellemstort og sammenklappeligt så det hverken fylder eller vejer noget i den medfølgende transportpose. 


Sammenfoldet har nettet en længde af 90 cm. Skaftet er aluminimum og kan skydes ud til en maksimal længde af 165 cm. Den trekantede netpose er 60 cm bred og ca. 50 cm dyb. 
Netrammen er beklædt med noget nylonstof og selve nettet er knudeløst og gummibelagt. Dvs. skånsom håndtering  og minimum beskadigelse af fiskens slimlag og skæl. Udover at være skånsomt for fisken, har det gummibelagte net den fordel at krogene ikke så let sætter sig fast. Nettet er meget lettere at skylle rent og det kan ikke "suge" fiskelugt. I min båd har jeg et meget stort og kraftigt trollingnet med fast ramme. Det er beregnet til at nette de helt store fisk. Det er stort men også klodset og kan ikke foldes sammen. Det kan løfte de helt store fisk op og netposen er enorm. Men, når jeg har brug for det til de mellemstore fisk ligger der tit tasker eller udstyr ovenpå det. 

De fisk jeg har behov for at nette, som regel er mellemstore fisk, og jeg ville i de fleste tilfælde kunne klare mig med et langt mindre net. For det meste løfter jeg fiskene op i linen, men det er ikke sjældent at man tænker "dén der skal nettes". Et par eksempler:

  • Når jeg havfisker med tynd line (0,6 mm) er jeg også mest tryg ved at løfte fisken op uden at linen belastes
  • Yderligt krogede fisk
  • Større fladfisk
  • Fisk som skal genudsættes og ikke bør løftes i munddelene

Vi tog Shakespear nettet med, en vinterdag på trollingtur efter nytårstorsken. Her nettede vi en torsk på et par kg. kg og det gik helt fint. Med vilje løftede vi fisken op i hele skaftets længde. Det gav sig en lille smule, men det var meget lidt og bestemt ikke noget der giver anledning til bekymring. Til bådsbrug kan nettet fint bruges til fisk op til ca. 3-4 kg. Derefter er det gaffen der skal til. 
Torsk ca. 2 kg. Der er god plads i nettet
Udstyr der på en eller anden måde kan foldes sammen, er rigtig praktiske på en båd. Det fylder intet og er let at stuve af vejen når det ikke er i brug. 
Nettet kan det som det skal = løfte en fisk op af vandet. At det så er bygget af materialer så fiskene nettes så skånsomt som muligt er jo et ekstra plus. Jeg bruger det mest til småbådsfiskeri, men det er et fint allround net, der kan anvendes på lavere moler, i ferskvand, til mellemstore gedder og ikke mindst er det oplagt til Put and Take søen. 
Stubs-fiskeudstyr.dk sælger (januar 2015) nettet til en pris af 250,- kr. Du kan selv prøve at google om du kan finde et tilsvarende net med gummibelagt netpose i den prisklasse. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar