lørdag den 22. februar 2014

Buletur med Findus og Sværd

Jeg har i den forgangne uge været på to buleture med turbådene fra Helsingør.. Første gang var med Jan Kristoffersen der havde hyret Findus med Hans Hagerup ved roret. På første tur med Hans, havde Jan fået en måler på 13 kilo. Der var stort set ikke strøm i vandet så Hans måtte søge en del. Ind i mellem var der gevinst og der blev stoppet meget præcist på bulerne. Der var ingen store fisk denne dag, men det blev til 6 gode torsk i mellemstørrelse og lidt rogn med hjem til røgovnen. Det var en fin tur og herligt, igen, at fiske sammen med Jan. 

Udbytte fra tuen med Findus. Mad med hjemmerøget torskerogn, hjemmerørt citronmayo og stenbiderrogn

Hans lever, som skipper, op til sit ry og det var en fornøjelse. Det er skibet Findus til gengæld ikke. Ifølge rederiet er udstødningerne ført op og en hjælpemaskine skulle være skiftet. Der kommer (rigeligt) udstødning fra skibets agterende. Jeg fiskede midtskibs. Når vinden kom bagfra var det  ubehagligt at stå i osen - som at fiske i en brunkulsfyret hjuldamper. Samtidigt er der virkeligt smalt ved rælingen. Såfremt rederiet fremover har til hensigt at bruge Findus som turbåd, så skal der virkeligt nogle dyre ændringer til.
 
SVÆRD Kim Knudsen ved ror og, den til tider vrisne, Møller ved gaf og pølsepande. Sundets bedste buleteam


4 dage efter havde jeg en plads med Sværd, på en eftermiddagtur. Carten Faber havde booket morgenturen med Hvidovre Sport. Da de steg fra borde, var det tydeligt at se at de havde haft en forrygende tur med masser af store torsk. 
Vi var måske sent ude på denne dag, for fiskene var blevet grundigt spredt at de mange turbåde og småbåde der var i vandet. 
Der blev søgt og søgt og kun fanget ganske få fisk på stoppene. 
12,5 kg til en storglad Ion

På et af stoppene lyder der et glædesbrøl fra min gode ven Ion. Han står med bukket stang på et first timer hug. Fisken landes med erfaring og kort efter står en storsmilende Ion med årets første måler på 12,5 kg. 
Udover måleren blev det til lidt småfisk og enkelte mellemfisk op til 8 kg. Samme dag tog småbådene et utal af fine torsk godt med målere og der blev taget 3 fisk over 15 kg. 
Jo jo, foråret er kommet og stortorsken er stadigt at finde i det nordlige sund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar