fredag den 14. februar 2014

Årets første tur

Sikken en vinter. Årets første dage var det tydeligt at det blev en god vinter for så vidt angår torskefiskeriet oppe ved Helsingør. Masser af målere landet på såvel tubåde som småbåde. 
Jeg var klar til at rykke båden til Helsingør og leje en vinterplads. Så kom østenvinden og den blæste og blæste. Den blæste lige til for få dage siden. Så efter snart to måneder var fiskefeberen alarmerende høj.

Men nu er isen væk og endelig viste vejret sig barmhjertigt og tillod en tur på vandet. Gennem sundfiskernes SMS kæde fik jeg kontakt til Mikkel og Lasse, som havde mulighed for at holde fri og tage med på fisketur. Planen var at trolle - både på lavt vand og så gå lidt dybere


Vi lagde ud nord for København. Efter en halv times tid var der et hug, men desværre slap fisken. Efter yderligere en halv time fik vi endnu et hug. Det var Mikkels tur til at fighte fisk og en fin mellemfisk gav god kamp. Den fik fat om linen på en af de andre stænger, men heldigvis var den godt kroget. Mikkel gav den konstant pres og det varede ikke længe inden vi kunen nette årets først havørred. En fin fisk på 63 cm.

Vi trollede videre i området, men det var rimeligt dødt. Så efter et par timer med kun 2 hug,  valgte vi at gå nordpå mod midtsundet. På kanten af 20 meter var der godt med fisk, men der var også plastret til med garn. 

Vi gik længere mod nord for at søge buletorsk. Her lå Odysseus og Linda og fiskede på resten af hvad der tidligere på dagen havde vist sig godt. Linda havde landet en +17kg torsk. Der var ingen buler tilbage, så turen hjemover gik forbi Tårbæk rev. Her trollede vi og fik enkelte torskehug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar