fredag den 19. juli 2013

17. Juli Sommerbuler

Min gode ven Arne er på besøg fra jylland. Målet er et par dages fiskeri i sundet. 


Vejrmeldingen lagde ikke skjul på at det ville blive blæsende. Lad os sige det på den måde at bølgegangen da bestemt var egnet til at teste hvorvidt man er sødygtig eller ej. (Han klarede den!) 
Vi tog mod svenskesiden og målet var sommerbule fiskeriet. Det var Arnes første buletur nogensinde, så man håber jo lidt at det bliver en af de dage hvor det lykkes bare lidt.
Uden at kalde det overdrevent godt, så var der fine lodninger i morgentimerne. Det var også her at vi fandt de største. Efter et par stop stod Arne med en fin 4,7 torsk.
I det hele taget kørte det rigtig godt for Arne. En gulgrøn (tobis imitation) ophænger og forsigtige jiggende bevægelser var lige det der skulle til. 
Arne snupser dagens største 
Jeg ville prøve forskellige forfang af, og havde bl.a. bundet et med en enkelt ophænger af en Surf Candy flue jeg bandt for et par uger siden. En kæk lille fiskeimitation i pink med glitter indstøbt i limen.

Den var der så en makrel der ikke kunne stå for. Det er altid en fornøjelse at fange fisk på en hjemmebunden flue. Også selv om man ikke er fluefisker :-D

Da vi passerede middagstid spredte torskene sig. Det blev nu rigtig svært at stoppe på de små klatter torsk vi fandt hist og pist. 
Her en af eftermiddagens bedre buler. De fleste var uhyggeligt små
Midt på eftermiddagen blæste det op. Og vi valgte at krydse tilbage over sundet. Lige efter afgang passerer vi et par megabuler og får sluttet dagen af med maner.

Da vi slagtede og filleterede fisk meldte mågerne, som sædvanligt, deres ankomst. Det var en fin dag dag og og Arne fik taget hul på bulefiskeriet med maner. Vi havde ca. 40 torsk oppe at vende og 98% var bidefisk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar