lørdag den 22. juni 2013

Cliff Diving, medetur og søkoens fødselsdag

Vi havde egentlig bare tænkt os at tage ind og se cliff diving ved Operaen. I korte træk - udspring fra Operaens tag. 27 meters frit fald og 85 km/t. Vi havde dog lige garderet os med en stor portion børsteorm, hvis cliff diving viste sig at være småkedeligt. Det var overskyet og det blæste ca. 10 m/s men vi lagde fra ved middagstid. 
Søkoen med motor i max omdrejninger
Der var godt nok meget trafik af lystsejlere i havnen. På vejen mod operaen så vi Søkoen.  Søkoen er af havnens mere særprægede fartøjer. Der er i bund og grund tale om en rummelig party-pram/tømmerflåde. Den er indrettet med sofa, lænestole, standerlamper, muzak og en lidt underdimensioneret påhængsmotor til at flytte den rundt i Københavns havn i sommer nætterne  :-)
Da vi runder Nyhavn ser vi hvor mange både Cliff Diving har formået at tiltrække. Havneløbet var stort set fyldt op med både i alle størrelser og kategorier. 
Havneløbet fyldt med både fra nær og fjern. Bemærk udspringeren på Operaens tag
Jo nærmere vi kom des mere pakket var der naturligvis. Masser af både lå for svaj .
Vi blev og så et par udspring. En enkelt udspringer trak kyllinge kortet og valgte ikke at springe.   Fair nok. En maveplasker fra 27 meters højde svarer til at at ramme beton fra 13 meter højde. 

Nå men vi så da et par udspring og efter lidt tid var det lidt som "Been there - done that". Så vi sejlede væk fra virvarret og kom ud på sundet hvor vinden bestemt flyttede sig og bølgerne fik båden til at gynge en del.

Fremme på en af fladfiskepladserne, sender vi de hvide perleforfang med friske børsteorm mod bunden. Der gik vel ikke et par minutter før der var hug. Ising og mikrotorsk gik til den med glubskhed og masser af huglyst. I første drev på ca. 10 minutter havde vi 3 arter. Ising, skrubbe og torsk.
Efter første drev var vi ret enige om at rykke til vores hemmelige spættespot. På første drev fik jeg øjeblikkeligt en lille ising. Derefter fik Morten sig en fin mellemspætte. Så var der sej på krogen og vi frygtede at disse små ungfisk skulle ødelægge fiskeriet og tage vores dyrt indkøbte orm. Det var nu slet ikke så slemt. Der var til gengæld langt flere mikrotorsk, men pyt. Vi havde fisket i ganske kort tid og havde allerede 5 arter.
Der er pt. mængder af torskeyngel, i et omfang vi ikke har set de seneste par år. et godt tegn på at sundets torskebestand stadigt er sund og i god udvikling. Vi genudsatte mere end 30 af slagsen. Krogene på mine forfang udskiftes til store cirkelkroge inden næste gang. Så undgår vi forhåbentligt dybe krogninger af microtorskene
Mere end et par gange så vi hornfisk følge vores forfang under indspinningen. Morten oplevede at forfanget pludseligt rykkede 5 meter sidelæns, af en hornfisk der forsøgte at hugge på spinnerbladet få meter fra båden.

Spætte+skrubbe+ godt humør :-)
Nu var vi på lidt dybere vand og her var der mellemstore fuldfede skrubber i topkondition. Jeg mister en megastor skrubbe, som vi når at se ved overfladen. vi antager den var +40 cm. Det er nok ikke meget ved siden af for den fightede som en torsk omkring kiloet. Ja ja, den var alligevel blevet genudsat, men vi ville da gerne have haft den oppe til fotografering først.

De mange glubske småtorsk havde taget fra sig af børsteormene. For at spare lidt tog vi Gulp i brug. Vi agner med en halv Gulp (rød børsteorm) på den øverste krog. Gerne suppleret med en stump børsteorm. I vores område er fiskene normalt kræsne når de kan vælge mellem børsteorm og andet. I dag var der en del halvkiloskrubber, som gerne lettede fra bunden for at hugge på den øverste krog der var agnet med Gulp.
Sidst på dagen dagen rensede jeg fisk og Morten havde lidt tralvt med at passe stængerne. Selvfølgelig får vi dobbelthug af noget der lignede torsk. Den første viste sig da også at være en målstorsk, som blev genudsat. Fisken på den anden stang var noget mere fightvillig. Det tror pokker. En makrel så tyk som et håndled løftes op af vandet. Lige på kanten af rælingen spræller den som en gal og får sig vristet løs. Til dens store held var det på den side af rælingen, som ledte retur til sundets vand. De er her og de store jager ved bunden. Vi kommer tilbage efter dem her i løbet af sommeren.
Med 7 arter oppe og en halv spandfuld flade var dagen bestemt vellykket.

På hjemturen passerer vi Knippelsbro, hvor det viste sig at Søkoen fejrede sin 10 år fødselsdag med bar, DJ og grillpølser. Håber de fik sig en god fest :-)
Søkoens ti års jubilæum - Happy Birthday

Ingen kommentarer:

Send en kommentar