Torskene var meget aktive og flyttede sig konstant. Bulerne var bittesmå og vi dem spredt oppe i vandet. De var bestemt ikke hugvillige, Så lidt forskelligt grej måtte prøves. Jeg endte med en lille pirk med reflekstape og et hjemmelavet forfang med flutter bugs på. Flutter bugsene (dropshot endeagn som en gruborm med spruttefrynser) har tidligere vist sig effektive når torskene var kræsne.
Flutter bug i rød/glimmer ca. 10 cm. God til kræsne torsk |
Denne gang gjorde de det igen. Grejet skulle helt ned på bunden og der skulle jigges med bittesmå mikronøk på en cm eller to, så frynserne vibrerede lokkende i vandet. Så huggede torskene. Ved voldsomme pirkebevægelser udeblev huggene. Det var fine små spisetorsk på 1-3 kilo. Ikke en eneste torsk fangede jeg på pirken. Alle foretrak den lille røde flutter bug. I dag blev det 10-0 til dropshot. Den største torsk på turen var en pæn fisk på 4,3 kg.
Nogle tror bulefiskeri tyder rykfiskede fejlkrogede torsk. På denne tur var der ikke en eneste fejlkroget torsk på hele turen. Bulefiskeri kan være alt andet end fejlkrogede rykfiskede torsk. Når bulefiskeri udøves, som på denne tur, er det noget af det mest intense og spændede fiskeri der findes. Først skal stimen findes. Så skal båden lægges til så der rammes - ikke nok med det så skal man også have dem til at hugge.
Hej Sundfisker
SvarSletFantastisk blog du har her.
Jeg fisker selv primært i sundet, og er faldet over din røde flutterbug her.
Kan du give nogle fif til hvilken krogstørrelse den er lavet på, hvordan du snor/binder den samt hvorledes rigget med pirk/ophænger er monteret?
På forhånd tak.
Hilsen Carsten Malmros
Det er gummiagn købt hos Askari. Krog str. 2/0 eller 3/0
SvarSletKan bindes som helt almindelige ophængere eller fiskes som drophot hvor krogen er monteret direkte på linen uden tavs.
http://www.angelsport.de/__WebShop__/category/angeln/angelzubehoer-3/kunstkoeder/weichplastikkoeder-1/fransenkoeder/detail.jsf