mandag den 16. marts 2015

Forårstogt

Sundfiskergruppen har afholdt årets første fisketur med Kastrup2. Målet var de første torsk på det lave vand. 
De hængende pirke ringer og klirrer i styrhuset og blandes med maskinens tuk tuk lyd.
Det er forår og kursen sat mod det sydlige Øresund og Middelgrunden
Første stop - fish on
Vilkårene var ikke de letteste. Den nordøstlige vind fik os til at drive mod en kraftig nordgående strøm, så der var lige lovlig meget fart i vandet under os. 
I første stop kom der to torsk op. Umiddelbart tegnede det godt. Et par mindre torsk havde hugget på kastepirken. Det skulle dog vise sig at torskene var uhyre forsigtige og næsten helt uden bidelyst, så det blev ikke den letteste dag.
Fish on

Herefter var der længere mellem "snapsene", men der blev fisket ihærdigt og der kom en fisk eller to op på de fleste stop. 


Alle metoder blev taget i brug. Jigs, lette kastepirke, torskefluer, mede med naturlig agn (børsteorm, rejer og frosne tobiser), almindeligt pirkefiskeri med torskeforfang.

Det hele gav fisk, men hen ad dagen viste det sig at fluerne var det der gav de fleste fisk. Pirkene tiltrak de utraforsigtige torsk som dog ikke kunne stå for de lokkende DGTF fluer. 

Til højre herfor Jacob med en fin torsk fanget på en hjemmebundet DGTF flue.
Rød DGTF bemærk hvor yderligt fiskene er kroget = meget forsigtige nap.


Og her Frederik med en fin torsk på DGTF fluen
Jeg havde regnet med at børsteormene sværmede. Det gjorde de sidste år allerede d. 9. marts.

12 cm kutling gylpet op af torsk

I


Maveindholdet forklarer hvorfor blanke, sølvfarvede og forchromede pirke havde en svag fordel.Torskene kører lige nu på en kost af småfisk. 
Vi så kutlinge og småsild i torskenes maveindhold. Ingen krabber og slet ingen børsteorm.


Anne-Marie fik torsk på jigs

Og jeg fik et par stykker på børsteorm
Jeg er begyndt at fiske torskene på en UL stang. Det giver måske ikke meget mening at stå med en 10 grams UL stang på 6 fod og kastefiske med 60 gr. blink. Men det gør det til gengæld så snart der er fisk på. Det er virkelig virkelig underholdende at fighte fisk med "Barbie-stangen". Desuden vejer sættet absolut intet. Ulempen er at kastelængde bliver kortere og pga. stangens blødhed skal der kraftigere pirkebevægelser til.
Tredelt UL Ugly Stick 2-10 gr. med str. 4000 hjul 


Agterude gik det det bedst med ca. 10 fisk pr balje. De fiskede passivt og lod pirk og flue daske rundt i vandet. En del gange huggede torskene når pirken lå stille på bunden. 
Trods udfordrende vejr, kraftig strøm og forsigtige fisk, lykkedes det med flid at fange 61 torsk og 6 fladfisk. Største fisk snuppede Mark med sin flue og bedste resultat var 10 fisk i baljen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar