mandag den 23. juni 2014

Forrygende tur med Sundfiskerne


Sundfiskergruppens 3. tur afholdt vi d. 21 juni. Det var planlagt som en sommertur hvor vi kunne fiske i tshirt og korte bukser. Så godt blev vejret desværre ikke. Men hvad... vejret er jo underordnet - bare der er fisk!
Jimmy og Frederik og det meste af holdet i baggrunden
Turen var planlagt som en kombitur og kl. 08:00, satte skipper Anders kursen mod fladfiskepladserne ved Middelgrunden. Efter en hyggelig sejltur er vi fremme og de forskellige tackler sænkes mod bunden. Der er et par stykker, der i den grad markerer sig ved første drev. Det er især (og uden overoverraskelse) René, som tordner derudaf og lander 8-9 fisk.
Efter et par drev tager René turen rundt på båden og hjælper os alle med gode råd. 
René - turens mentor - går skibet rundt og giver fif og gode tricksDet stod hurtigt klart at GUL absolut er dagens foretrukne farve hos fladfiskene. De af os der ikke har gule forfang med, låner fra Renés omfattende forfangsmappe. Og med et par gode råd om indspinningshastighed mm. Kommer der hurtigt fladfisk i alles kurve. Skrubber, isinger og enkelte rødspætter.
Christine med flot skrubbe og krydstogtskibene ved Oceankaj i baggrunden
Vinden blæser lidt op. Fladfiskene jager pludseligt aktivt og ganske kort tid efter hugger de forsigtigt igen. Mellem (de mange) fladfisk får vi forskellige bifangster som fx. 
Torsk og ca. 45 cm stof :-)

Sej ca. 50 cm :-)
Tangblad ca. 60 cm.

Klokken lidt over 12 er der rigeligt med fladfisk i kurvene. Ormene er så småt ved at slippe op og vi sadler om til 2. del af turen. Det underholdene kastefiskeri efter torsk.
Jeg havde - traditionen tro - bundet DGTF fluer til alle - lidt forskellige mønstre og frit valg. Der var navnlig to farvekombinationer der skilte sig lidt ud. Den ene var Frederiks valg. En DGTF med grøn krop og hvid vinge. Den anden var Tores valg. Sort hale og fyldig pink vinge. Begge fluer fik svært ved at nå til bunden før der sad torsk på.

Herude på det dybere vand var der udover de smukke rødtorsk et par overraskelser. Fx. fik vi et par temmelig store sej. 
Kenneth med dagens største skrubbe
Kenneth blev belønnet for at fortsætte med at fiske efter fladfisk. En megaskrubbe som ikke  kunne modstå det hvide perletackel. 
Det sandsynligvis første "makrel-selfie" i internettets historie!!!
Så skete en velkommen overraskelse. Jeg fik en fin makrel der huggede på en wiggler pirk
nede ved bunden. En enlig svale? Anders flyttede båden tilbage, så vi fik det samme drev igen og bang - René snupper også en makrel. Et par stykker af os udskiftede ophængerflue med makrelforfang og så gik jagten ind. Claus gjorde det bedst af alle og fik hele 5 makreller på en gang.

Det gik forrygende denne dag i det sydlige sund. Masser af underholdende fiskeri og "makrelfeber" ombord. Vi havde det så sjovt at vi forsøgte overtale skipper (hvilket ikke var så svært) til at forlænge turen.


Det blev endnu en god tur med Sundfiskerne. En tur vil vi huske for de
mange fladfisk, mængder af torsk, uttalige fangster på DGTF fluen og  de hidsige makreller, men vigtigst af alt: det gode selskab, den unikke stemning og de mange smil ombord...


 Herunder et par stemingsbilleder fra turen

  


 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar