tirsdag den 13. august 2013

Sommerens torske tobisfluer

Trods denne sommers fantastiske vejr, har der været  dage hvor vejret var mere til lidt hygge med fluebinding.

Gul/grøn farvekombinationen har virket sindsygt godt til torskefiskeri i sommeren. Med denne farvekombination i baghovedet har jeg skævet lidt til de klassiske tobisfluer (fx. den her http://fluestikket.dk/?p=703). Målet var naturligvis at opgradere dem til torskefluer. De bindes af polarfiber eller Craft Fur [kunstig pels, af den slag man laver legetøjsbamser af]. Det er et temmeligt levende materiale, der i vand næsten tangerer marabou fjer. 
 
Primitiv mobilfilm desværre - men man får indtryk af fluens bevægelser 


Fluerne er sindsygt nemme at binde. Klip en tot pels af, bind det fast ovenpå krogen og afslut. Sværere er det ikke.
Firetiger mønster. (De sorte streger er tilføjet med sort vandfast tush) 
Her er fluerne bundet på forfang under testfiskeri d. 15. august. De virkede fint og der kom torsk med op. Denne dag foretrak de den rød/gule flue.

En fordel ved at fluerne er så store er at de mindste torsk og uendeligt mange småsej blev sorteret fra.

Fluerne på de øverste billeder er ca. 10 cm. lange - til torske. Til sammenligning en mindre version til makrel på billedet nedenfor.
Krogstørrelse 4/ til torsk og str. 1 til makrel


Man kan forstærke fiskeudseendet ved at støbe 3D øjne ind med UV-lim
Her har jeg brugt mylarrør så det ligner skæl
 
En stribe fluer i sollyset - Bedste kilde til at hærde UV limen.

Fluogul Craft Fur har en god refleksion af UV lys

For længe siden så jeg mønstret surf candy, som er en tropisk saltvandsflue. Fluen minder meget om tobis, så jeg har altid tænkt at den kunne gøre sig godt i vores hjemlige vand. Nu fik jeg endelig bundet et par stykker.
Surf Candy med indstøbt glimmer

Surf Candy bindes med Unique Fiber, lidt crystal falsh, UV lim og 3D øjne. Fluen på billedet er iblandet glimmer i UV limen. Den bestod sin prøve og fangede en makrel i første dyp :-)

Den har sidenhen også landet adskillige torsk. Surf Candy er støbt med masser af UV lim, så der er tale om en virkelig holdbar og modstandsdygtig flue, der kan tåle hårde hug og afkrogninger med tang. Der er masser af potentiale i Surf Candy. Fx. er jeg overbevist om at den vil kunne erstatte gummijigs til torske dropshot.

Første dyp og en makrel huggede surf candy fluen
 .
.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar