mandag den 6. maj 2013

5. maj - kombitur

Havde et svært valg mellem det åbne fiskeri i Sct. Jørgens sø og en tur på sundet. Det endte med at blive en kombitur hvor vi skulle mede lidt flade og se om kastefiskeriet efter torsk stadigt er tordnende godt. 
Vi var heldige at have Rene Christensen og Joakim med denne gang. Rene er en dygtig og passioneret havfisker, som virkelig har styr på de flade. Joakim har givet den gas i Norge og bl.a. prøvet kræfter med skrei fiskeriet.


Under udsejlingen gennem København, kunne Rene fortælle at han har fanget europæisk malle i en af kanalerne. Det bringer fiskefaunaen op på hele 36 forskellige arter, jeg kender til er blevet fanget i Københavns Havn. 
Københavns Havn  - Lidt overraskende sted at fange europæisk malle
Renés malle. Fanget i Københavns Havn 2010. [Foto af René]

Vi startede ud i et område, som givet flade på her den seneste tid. Det er et godt areal med bund der veksler mellem sand og muslingebanker.
Jeg lånte et af Renes hjemmelavede tackler. Et tackel med en enkelt krogtafs over belastningen og en efterslæber. I stedet for blydlod bruger Rene hjemmestøbte pirke.  
Renes effektive tackel med hjemmestøbt pirk. Jeg lånte et glidetackel med gennemløbspirk [Foto af René]

Fra start af var der rimeligt  godt gang i fiskeriet. Jeg fik 3 småtorsk på første drev og de andre fik skrubber. På fjerde drev har var vi godt kørende, med skrubbe, en meget lille ising, og rødspætte/skrubbe bastarden "Leps". Min bonito stang bukker pludseligt godt ned og med de velkendte torskerusk trækkes der line af bremsen. En fisk noget større en målet gir den fuld gas.
Underholdningsværdien af fightvillige torsk på let grej er altid go spas :-) [Foto af Joakim]

Mortens fine "nokia-spætte"
Joakim havde en ubrugt "Bonito 8" stang med. Ved første torskehug (og de efterfølgende rusk i den lette stang), forstod Joakim min fascination for denne stang. Flere gange blev der spontan-grint, når torskene trak line af hjulet og stangen bukkede helt i bund.


En times tid eller to inde i fiskeriet gør Morten en stor "ofring". Hans Nokia telefon dratter i vandet. I skrivende stund ligger på 7 meters dybde. Med sig i dybet tog den de uerstattelige numre til "damerne".

Beholdningen af orm forsvinder ganske hurtigt. Vi gør et sats og håber at finde lidt større fisk på dybere vand. Ofringen af mobiletelefonen har tydeligt virket. Morten får sig et pænt eksemplar af områdets forholdsvis sjældne rødspætter.

 


En af de mange småsej
Resterne af børsteorm er lidt triste, så vi søger mod skrænterne for at prøve kræfter med kastefiskeriet efter torsk. Vi havde godt set nogle af turbådene flytte sig en del. Et tegn på at det måske ikke var helt let, hvilket også viste sig at holde stik. Vi oplevede på ingen måde gentagelse af de seneste tures forrygende fiskeri. Omvendt var vandet heller ikke dødt og hvert drev gav en fisk eller to. Rene benyttede en gummitobis som ophænger over en rød wigglerpirk. Den blev fisket som drop-shot, og fik lov at daske og småhoppe lidt ved bunden i den nu kraftige strøm. Det virkede faktisk rigtig godt. Joakim jiggede en grønlig gummifisk og den gav også en torsk nu og da. Jeg fik mærkbart færre fisk og de tog fluen. Da vi drev ind over lavere vand rendte vi ind i en stime småsej, som grådigt klappede gabet om pirken. 
Midt på eftermiddagen slagtede vi dagens fangst og sejlede hjemover. En dag med underholdende medefiskeri og mindre vildt kastefisker. Vi havde ldit over 70 fisk oppe at vende. En del blev genudsat og andre kom med hjem. 
Skrubbe, ising, rødspætte, torsk, sej og "leps", fik os op på 6 arter.

Tak til Joakim, Morten og René for godt selskab og spændende fiskeri.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar