torsdag den 28. februar 2013

Årets første forårsdag på sundet


Grejerne sat på årets første forårsdag med stille vand og masser af sol

Med en temperatur lige på frysepunktet og stort set ingen vind, gav vejret meget fine betingelser for en perfekt dag på sundet. Trods barsk nattekulde og is i havnen, blev det en dag uden flydedragt og solbrillerne blev fundet frem. 
Morten og Jens sørgede for godt selskab og friske rundstykker, mens vi satte kursen nordover. Planen var at trolle lidt torsk og gøre et målrettet forsøg efter havørred. Det var anden tur i den nye båd, så vi kunne næsten ikke undgå at sætte en bådrekord eller to.

Vi satte grejerne i vandet ved Tårbæk Rev, men der var der helt og aldeles dødt. Ingen interesse for blink og wobler og kun ganske ganske få enkeltfisk så vi på ekkoloddet. Vi satte kursen midtsunds og på det dybere vand (17-25 m.) så vi en del småbuler på et par meter. Det var et sted vi ikke tidligere har set torskebuler. Vi trollede dybt gennem området, men ingen huginteresse var der.

Så er der igen kommet gang i torskene i det sydlige sund
Nu havde vi opsøgt 2 af de 3 steder vi havde tænkt at prøve. Halvdelen af dagen var gået og endnu havde vi ikke haft et eneste nap :-(
Så nu satte vi kursen mod Stengrunden. I den nye båd tog det ikke så lang tid før vi var i Sverige :-)

Stengrunden i havblik og fuld sol
Vi var ikke de eneste der havde fået denne ide. der var vel 3-4 andre både der trollede på svenskesiden.

Den obligatoriske bomber wobler
Vi trollede på end lidt anden dybde end de andre både. Efter et stykke tid ruskede det i stangen med den obligatoriske bomber wobler.En god fisk, der strittede imod alt hvad den kunne. Vi var lidt uenige om det var en Torsk (Det mente Morten) eller om det var en havørred (håbede jeg). Efter en tid tabte vi den desværre, så vi finder aldrig ud af hvem der havde ret.
Lidt tid efter var der hug på en af dipsy stængerne. Efter meget kort fight havde jeg landet bådens første havørred. Ikke en rekordfisk, men en fin lille sølvblank fisk 1 kg.

1 kg sølvtøj fra svenskesiden. Første bådrekord på den nye båd

Vi prøvede mange forskellige agn og farvekombinationer i løbet af dagen. Dette nyindkøbte Rhino blink, kunne ørreden ikke stå for. 

Trods dagens udtalte mangel på action, havde vi opfyldt en af turens målsætninger; at fange den første havørred på den nye båd.
Er der en er der naturligvis flere, så vi fortsatte sydover på svenskesiden, hvor vi trollede yderligere en times tid.

Desværre skete der ikke så meget mere. Vi have haft to hug og landet en fisk. Eftermiddagen var så småt ved at ebbe ud. Der var kommet en smule dis på sundet, mens vandet var blevet nærmest blikstille. Vi satte kursen mod København hvor solen så småt var ved at skifte til de rødlige farver.
Da vi nåede til Møllerne, gik solen ned over byens tage - en meget smuk afslutning på en fantastisk flot dag.
Spejblankt vand og solnedgang over København

2 kommentarer:

  1. Trevligt med en blogg om fisket i sundet!

    SvarSlet
  2. Trevligt med en blogg om fisket i sundet!

    Mvh Team Poseidon

    SvarSlet