mandag den 15. oktober 2012

Klassiske Øresundspirke i Sverige + 2013 nyheden Slim jim

Var en tur i sportsfiskegiganten i Malmø. Jeg fik suppleret lidt op på min beholdning af den klassiske Wiggler pirk. Wiggler er torske-kastepirken over dem alle. Du kan finde et tidligere indlæg om pirken her.

Fra venstre Wiggler Krabba 60gr. Wiggler Skåne 60 gr. Wiggan 70 gr. og Wiggan 90 gr.

Denne gang købte jeg også kopien Wiggan i de lidt tungere størrelser 70 og 90 gr. Faktisk laves Wiggler/Wiggan pirkene helt op til op til 300 gr. Bemærk at 70 og 90 gr. pirken er i samme størrelse blik. Det er kun størrelsen på blyklumpen på bagsiden der er forskellig.
Wiggler Original - farvekort. Kilde www.beten.nu (Beten.nu har dansk hjemmeside og sender grej til Danmark)


I øvrigt er svenskerne igen begyndt at støbe dem gamle Hallbäckeren pirk. De maler den endda så den kan tåle at "bli påkörda av en pansarvagn". Så nu ved du det. Fint at de gamle klassikere fra sundet stadigt laves. Desværre var prisen på de 45 SEK, måske lige lidt i overkanten. Her får du lige billedet og den fulde tekst fra www.sportfiskegiganten.se.


Hallbäckaren - Unik tävlingspilk

Tidigare var Hallbäckaren en av de mest välkända pilkarna för Öresundsfiskarna! Torskdräparen, som ofta kallades tävlingspilken, var dock borta från rampljuset ett tag men nu är formarna uppköpta och produktionen rullar åter. Hallbäckaren är optimal för fisket i vårt strömsatta sund. Formen gör att den skär bra i vattnet samtidigt som gången blir förföriskt lockande. De är numera målade med en oävervinnlig färg som gör att de överlever att bli påkörda av en pansarvagn utan att tappa färgen! Denna raritet hittar du på hyllan hos oss i vikterna 60, 80, 120, 180 samt 240 gram. De är monterade med robust VMC-kork och finns att tillgå i sex olika färger!
Pris från: 39
I sportfiskegiganten faldt jeg i øvrigt over endnu en af sundets klassikere. Ertners Sildeglimt. Kinetic Fishing har sat pirken i masseproduktion og solgte en smart grejæske med 5 st. pirke.Sildeglimt har høj finnish bemaling. Ifølge producenten er yderste lag højglansepoxy så de kan tåle lidt knubs,
Pirkene er støbt i 62 gr. og perfekte til kastefiskeri fra båd. Med farverne, søl00v, sølv/blå, sølv/grøn, orange/gul og sortrød er man klædt godt på. Så er det bare at prøve sig frem og finde ud af hvilken farve torskene helst vil have på dagen. Prisen var 119 SEK så det er ca. 20 danske pr. pirk. Helt ok pris.

Forretningen har i øvrigt et virkeligt stort udvalg i jigs til alle formål. Der fandt jeg en pakke der ikke var prissat. En tobisimitation lidt ala Savage Gears Sandeel, men alligevel anderledes.Slim Jim er kortere i kroppen og hovedkrogen er monteret med en svivel så det virker som et hængsel. I pakken er der et jighovede og to kroppe. En med med paddeltail og en med curltail. Fra snude til halespids er paddletailen 19 cm. og vejer 90 gr.Farven er genial til torsk. Sort/guld/rød
Hovedkrogen er hængslet på jighovedet for bedre bevægelighed

Jeg fik allernådigst lov at købe jiggen af de flinke gutter i butikken med ordene: lad vær at blive for glad for den og miste den, for vi kan først skaffe en ny når de kommer i handelen i 2013.
Jeg ser frem til at prøve den fra båden når vi snart skal i gang med aftenfiskeriet efter torsk. Så vil jeg afmontere trekrogen fra undersiden og sætte en mindre assistkrog ned ved halen ,hvor hugget ofte falder på de aflange jigs.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar