fredag den 28. september 2012

Fyraftenstur med Jan & Bo - Helsingør

God stemning ombord ved afgang fra Helsingør havn
Grejshoppen Jan & Bo's afdeling i Helsingør har lavet nogle superkorte (3 timer) og superbillige (100 kr) fyraftensture med turbåden havstrygeren. Havstrygeren er en af sundets største turbåde, som er godkendt til 42 passagerer. Skipper gennem mange år er den navnkundige "Skipper Dyt"

Jeg var med torsdag d. 27 september. Jeg kom en time før afgang og det viste sig at være en god ide for at få en ordentlig plads.
Havstrygeren lagde fra rettidigt med alle pladser godt besat. Deltagerne var en meget blandet skare. Der var alt fra durkdrevne fiskere til familier på fisketur og pensionister. Grej kunne lejes for 50 kroner.

Målet for turen var de store sildestimer på svenskesiden, så der var en halv times sejlads hver vej. Det er værd at tage med i sine overvejelser, at en tredjedel af turen går med sejlads til og fra fiskestedet. Det kan ikke være anderledes på så kortvarig en tur. 
På de to timers fiskeri blev der lavet i alt 3 drev. Flere stop var unødvendige, da det er højsæson for de store fede høstsild, som optræder i enorme stimer. De dygtigste fiskere fangede mellem en kvart og en halv kurvfuld sild på de to timer. Udover de mange sild, blev der taget adskillige torsk i størrelse S til M (største 4 kg). + en del makreller op til 1 kg.
Fuldt hus af dagens 3 arter. Sild, torsk og makrel.

Billeder af største fisk på butikkens Facebook side. Det var helt klart en hyggelig tur som kan anbefales. Turen d. 27. var den sidste i denne omgang, men jeg ved at der planlægges nye ture. Hold øje med butikkens hjemmeside elle Sundfiskers turside for information om kommende ture. 
Fordelen ved en kort tur - kun en halv vaskfuld sild der skal renses før røgning - og samme mængde  til filletering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar